Άρθρα

Banoffee με μπισκότο (A. Barbaridou)

Υλικά Συνταγής

  • 250 γραμ. μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • 3 ώριμες αλλά γερές μπανάνες
  • 1συσκευασία (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • ξύσμα σοκολάτας και θρυμματισμένα μπισκότα γεμιστά

Εκτέλεση

Γι αυτό το banoffee pie με μπισκότο, βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 22 ή 24 εκ.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ, σε παχύρρευστη μορφή και την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μίξερ και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα στην φόρμα και το πατάμε καλά με ένα κουτάλι. Παγώνουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε κατσαρόλα και αφού το αφήσουμε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά, το χαμηλώνουμε κι άλλο. Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο μέχρι να καραμελώσει και να σκουρύνει ελαφρά, να πάρει το χρώμα που έχουν οι καραμέλες γάλακτος.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την παχύρρευστη κρέμα. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσοχή, το γάλα δεν πρέπει να σκουρύνει πολύ κατά το βράσιμο, γιατί όταν κρυώσει θα σκληρύνει πολύ!

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα και σοκολάτα. Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο και παγώνουμε το banoffee. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε με την χτυπημένη κρεμά, με ξύσμα σοκολάτας και θρυμματισμένα μπισκότα.

30 λεπτά άσκηση/ημέρα

Το καλύτερο φάρμακο για την υγεία μας !

Μπορούμε να μειώσουμε τις ώρες του ύπνου και της καθιστικής ζωής κατά μισή ώρα την ημέρα κάνοντας 30 λεπτά άσκηση/ημέρα

Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ

Η Πυραμίδα τροφίμων αναπτύχθηκε από τα Υπουργεία Γεωργίας και Υγείας των ΗΠΑ με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως οπτικό εργαλείο για υγιεινή διατροφή. Η Πυραμίδα βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία διαιτητικών προσλήψεων, θρεπτικών συστατικών σε διάφορα τρόφιμα και τρόπους επιλογής τροφίμων για διατήρηση της υγείας.

Ένα πρώτο δοκιμαστικό άρθρο

Ένα άρθρο για να δούμε πώς δημιουργούμε αναρτήσεις στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Όμορφες αναρτήσεις με σωστό περιεχόμενο.

Καλή μας αρχή

Τα στοιχεία ενός άρθρου:

  • περιεχόμενο
  • δομή
  • αισθητική

Εδώ είναι το τέλος… ή όχι;

Οι θρεπτικές ουσίες των τροφίμων

Οι θρεπτικές ουσίες που περιέχονται στις τροφές κατατάσσονται στις κατηγορίες:

  1. Υδατάνθρακες, απλοί και σύνθετοι (Μονοσακχαρίτες, Δισακχαρίτες, Πολυσακχαρίτες).
  2. Λιπίδια, δηλαδή Ουδέτερα λίπη, Λιποειδή και Έλαια.
  3. Πρωτεΐνες, δηλαδή τα διάφορα Λευκώματα.
  4. Ανόργανα άλατα και νερό, και
  5. Βιταμίνες.